feestfotograaf groningen, bruiloft

Een fotograaf op jullie trouwfeest?

23 januari 2018

Ik krijg heel vaak dezelfde vragen te horen tijdens een kennismakingsgesprek, heel begrijpelijke vragen natuurlijk. Want er komt veel kijken bij het plannen voor een bruiloft en alles is nieuw. Daarom lijkt het mij leuk om hier wat meer over te bloggen.

‘Wat is de meerwaarde van een professionele fotograaf  tijdens het feest? Want onze gasten kunnen ook wel wat foto’s met hun mobieltjes maken.’

En dat is ook helemaal waar. Uiteraard zullen er tijdens het feest ook foto’s en filmpjes gemaakt worden op mobieltjes. Maar.. zijn dat de foto’s die je ook echt gaan ontvangen en inplakken? Ik heb hier een paar redenen neer gezet waarom een fotograaf op het feest leuk/handig kan zijn.

1. Professionele foto’s van het feest

De fotokwaliteit van telefoons wordt tegenwoordig steeds beter, maar tijdens een feest is de lichtsituatie lastig en is het zelfs met een flits via een telefoon niet altijd makkelijk om een goede foto te maken. Ik hoor vaak dat er wegwerpcamera’s worden neergelegd of een polaroid camera. Dit kan heel leuk zijn, maar dan vooral voor overdag. Want in de avond zijn ook deze camera’s vaak niet goed genoeg, of gasten vergeten de flits aan te zetten. Daarnaast ben je makkelijk 50 á 75 euro kwijt om alle rolletjes te laten ontwikkelen, waarvan er misschien 10 leuke foto’s bij zitten. Dit was bij onze bruiloft het geval en wat heb ik gebaald.

feestfotograaf groningen, bruiloft

2. Gave effecten

Met een spiegelreflex en een flitser zijn er heel toffe effecten te creëren. De lichten zweven hier door het beeld en hierdoor krijgt het beeld echt een beweging, maar de mensen zijn bevroren. Je krijgt originele en creatieve feestfoto’s die met een mobiel niet te maken zijn.

feestfotograaf groningen

3. Geen teleurstelling achteraf

Dit kopje zegt al een genoeg. Het is jammer wanneer je na de bruiloft bijna geen feestfoto’s ontvangt of ze zijn wazig en onscherp. Natuurlijk is de herinnering er nog, maar over een paar jaar is het heel leuk om juist hiervan foto’s te hebben. Iedereen laat zich gaan en je krijgt de gekste en leukste foto’s van je familie en vrienden. Het dak mag er af! Vaak wordt er ontzettend uitgekeken naar het feest, dus waarom zou je daar dan geen toffe foto’s van willen?

feestfotograaf groningen, bruiloft

4. Eerste dans goed vastgelegd

Hebben jullie een dans om het feest mee te openen? Dan is de kans groot dat jullie hier flink op hebben geoefend. Al waren het misschien een paar lessen bij de dansschool of het nadansen van een youtube video. Jullie wilden dat het feest knallend wordt geopend. Veel gasten zullen hier filmpjes van maken of hier en daar een foto. Wil je zeker zijn van gelukte foto’s, laat dan de fotograaf er nog even bij blijven. Ik maak heel vaak mee dat ik nog even de eerste dans mee pak, super leuk! Het is trouwens ook leuk om de reacties van jullie gasten op de foto te hebben. Zelf ben je op dat moment zo druk bezig met dansen.

feest fotograaf Groningen, bruiloft

5. 1 uur feestfotografie is al genoeg

Bij een fotograaf tijdens het feest wordt vaak gedacht aan heel veel extra uren en dus ook kosten. Maar ik ben zelf bijna nooit langer dan 1 uur aanwezig bij het feest. Dat is genoeg voor het vastleggen van de openingsdans en het gefeest. Eigenlijk gaat het altijd meteen lekker los. Alle foto’s die je in deze blogpost ziet zijn gemaakt in het eerste uur en vaak al in het eerste halfuur. De sfeer van het feest staat er dan goed op en hoe leuk is het om ook deze foto’s in jullie trouwalbum te hebben.

feestfotograaf groningen, bruiloft

En nog een paar feestfoto’s om mee af te sluiten: feestfotograaf groningen, bruiloft
feestfotograaf groningen, bruiloft feestfotograaf groningen, bruiloft

Ben je al getrouwd? Laat dan hieronder je tips achter aan andere bruidsparen. Hadden jullie een fotograaf tijdens het feest? Of balen jullie misschien dat je hier geen goede foto’s van hebt?

Ik ben benieuwd!

5