2018 favorieten en een terugblik

20 december 2018

2018 zit er alweer bijna op! Ik vind het leuk om terug te kijken op dit jaar en op alle reportage. Want ik heb maar liefst 34 bruiloften mogen fotograferen. Dus het was een hele klus om al mijn favorieten uit te zoeken.

Buiten trouwen

En wat hebben we bizar mooi weer gehad afgelopen jaar.
De eerste bruiloft begon al met 25 graden, in april! En ook in oktober hebben we nog de 25 graden aangetikt.
Daardoor hebben zoveel bruidsparen buiten kunnen trouwen, heerlijk!

Workshops

Yes! Dit jaar gaf ik ook weer workshops. De workshop basisfotografie is altijd snel volgeboekt, helaas kan ik deze alleen in het laagseizoen geven. Maar ondanks dat heb ik 5 middagen mogen uitleggen hoe je meer uit je camera kan halen. Dat zijn 40 cursisten, zo tof!
Ook mocht ik nog een aantal 1 op 1 workshops over trouwfotografie geven. Ik vind het ontzettend leuk om een complete dag met iemand aan zijn fotografie/bedrijf te werken. Deze workshop was iedere keer in combinatie met een shoot, waardoor er ook meteen in de praktijk geleerd werd. Dit soort dagen vind ik fantastisch!

Hoogtepunten

Met terugblikken komen er altijd een aantal bijzondere momenten naar voren. Voor het gemak heb ik ze hier even op een rijtje staan:

  • Mee in een helikopter!
  • 2 awards gewonnen
  • Ik mocht onderdeel uitmaken van de Verliefd & Verloofd beurs
  • Mooie vakanties met het gezin
  • Ik ging mee als fotograaf met Arise
  • Heel veel leuke mensen leren kennen
  • En nog zoveel meer!

Maar 34 bruiloften en 2 kinderen betekend niet alleen maar leuke en makkelijke dagen. Bram wisselde dit jaar van baan gekregen hij weer 5 dagen aan het werk is (ipv 4). Deze combinatie werkt omdat ik grotendeels mijn eigen tijd kan indelen. Maar volgend jaar gaan we kijken of de verdeling anders kan.

We gaan genieten van de 2 laatste weken van 2018! En dan op naar het nieuwe jaar waarin ik halverwege januari alweer mijn eerste bruiloft mag schieten.

Bekijk hier mijn favorieten van het afgelopen jaar:

 

Gaan jullie trouwen in 2019 en zoeken jullie een trouwfotograaf? Ik zou het erg leuk vinden om een berichtje van jullie te krijgen.
Bekijk hier meer reportages.

Vinden jullie het ook leuk dat ik terug blik op mijn persoonlijke jaar in 2018. Laat het me weten in de comments hieronder.

7