Rijst gooien verboden op de bruiloft? Lees hier 7 confetti tips die wel mogen.

5 december 2017

Rijst gooien op jullie bruiloft?

Ik word altijd helemaal wild wanneer ik rijst zie op een bruiloft. Want rijst gooien op een bruiloft, na de ceremonie, levert fantastische foto’s en heerlijke momenten op.
Rijst gooien bruiloft

Maar..

Vaak wordt het niet toegestaan. De rede is meestal: het is niet makkelijk om op te ruimen en rijst/plastic confetti kan de natuur niet goed afbreken. Tevens schijnt het heel slecht voor vogels te zijn wanneer ze de rijst op eten.

Dit is mega balen en daarom wordt het vaak maar gelaten voor wat het is.

Via deze blogpost wil ik je juist een aantal andere opties laten zien. Zo krijg je toch dat ‘wauw’ moment als jullie net getrouwd zijn!

1. Lintjes

Op sommige trouwlocaties mag er naast rijst ook niks anders worden gegooid. Een mooie oplossing is dan stokken met lintjes eraan. Het lijkt ontzettend feestelijk. Het is leuk om kleuren van de lintjes te kiezen die passend zijn bij de trouwdag.

Lintjes bruiloft, alternatief op rijst gooien, Bruiloft Zwolle, trouwfotograaf, Sassenpoort

2. Sterretjes

Dit is vooral in de avond echt fan-tas-tisch! Maar ik weet zeker dat het overdag ook al een gaaf effect kan geven. Koop lange sterretjes, hierdoor komen er geen vonken op de kleding van de gasten.
Wil je 2x een exit moment op jullie bruiloft? Kies dan voor een confetti na de ceremonie en voor sterretjes als jullie het feest verlaten.

Trouwen met sterretjes als het donker wordt, alternatief op rijst gooien

3. Confetti van bladeren

Maak je eigen confetti van bladeren. Trek een middag uit om het bos in te gaan en bladeren te verzamelen. Ga vervolgens aan de slag met een paar vriendinnen om er gaatjes in te maken met een perforator of een pons. Duurt het je te lang met een perforator. Dan je een schaar gebruiken om grovere stukken te maken of gebruik de complete blaadjes.
Trouw je in de herfst? Verzamel dan voor die tijd herfstbladeren en stop ze in leuke uitdeel zakjes. Bekijk deze herfstbruiloft voor inspiratie.

bloemblaadjes, blaadjes, papieren hoorntje bruiloft

4. Gedroogde bloemen

Naast het milieubewuste aspect zijn er meer voordelen aan gedroogde bloemen. Het is kleurrijk en de geur is heerlijk! Lavendel is bijvoorbeeld gemakkelijk aan te komen, maar er zijn nog veel meer opties online. Hier kan je bijvoorbeeld gedroogde rozenblaadjes kopen en hier een mix van verschillende gedroogde bloemen. Maar je kunt ook zelf bossen eucalyptus inslaan, laten drogen en de blaadjes eraf halen. Perfecte confetti en komt minder hard aan dan rijst.
Past geel bij jullie thema? Laat dan Craspedia’s indrogen en knip de steeltjes af. De gasten kunnen de gele bolletjes gebruiken om te gooien. Super feestelijk. Bij sommige winkels kan je ze al gedroogd kopen.

bloemen gooien ceremonie, alternatief voor rijst of confetti, Landgoed Overcinge, Trouwfotograafbloemen gooien bruiloft, bloemblaadjes, It Flinkeboskje, Trouwfotograaf

 

5. Confetti met bloemzaadjes

Deze optie kan het beste in overleg met de trouwlocatie, omdat ze er vervolgens bloemen van krijgen. De confetti bevat namelijk bloemenzaadjes. Is jullie bruiloft in een tuin, dan is dit een fijn alternatief voor rijst. Wil je graag feestelijke bedankjes geven, dan is dit natuurlijk ook een fantastische. Gasten kunnen de confetti vervolgens thuis in de tuin leggen. Deze webshop verkoopt ze als hartjes in verschillende kleuren en deze webshop heeft ze in de vorm van bloemen.

bloemblaadjes gooien bruiloft, alternatief op rijst gooien, Rietland Groningen

6. Bellenblaas als alternatief op rijst

Bellenblaas in plaats van rijst gooien geeft ook een feestelijk effect. En wil je absoluut niks achterlaten op de grond, dan is het de perfecte optie!

Bellenblazen, bruiloft, bellenblaas, lemferdinge, alternatief confetti

7. Vogelvoer

Het klinkt heel raar misschien. Maar je kan natuurlijk ook gewoon met vogelvoer gooien. Jullie blij en de vogels ook blij. En trouw je in de winter? Dan is dit natuurlijk perfect!

Hopelijk heeft deze blogpost je aan het denken gezet om geen rijst te gooien, maar natuurlijke confetti te gebruiken op de bruiloft.

395