Trouwfotografie terugblik 2017

14 december 2017

Beste foto’s en favoriete trouwfoto’s 2017 

Wauw wauw wauw, wat was 2017 een fantastisch jaar. Vorig jaar heb ik geen blog geschreven om terug te kijken op de bruiloften 2016. Toen zat ik nog volop te genieten van ons mannetje die net was geboren. Nu heb ik speciaal voor jullie mijn beste en favoriete foto’s op een rij gezet. Ik bof zo met mijn beroep als trouwfotograaf.

Deze keer heb ik de tijd genomen om weer door alle trouwreportages en fantastische bruiloften heen te gaan. En écht waar, wat had ik een lieve en leuke bruidsparen. Het waren bruiloften met heel veel gezelligheid, humor, leuke activiteiten, knallende feesten, grappige kinderen, mooie buitenlocaties en gewoon echt heel veel liefde!

Aan het einde van het jaar vergeet je soms hoe ongelofelijk het afgelopen jaar is geweest. Het goed om stil te staan bij alles wat er is gebeurd:

 

Workshops

Ik heb een heel grote stap genomen en ik ben workshops gaan geven. Dit heb ik zeker 2 jaar voor me uitgeschoven, omdat ik het erg eng vond. Maar wat blijkt nu, ik vind het super leuk om te doen en ik krijg zoveel enthousiasme terug van de cursisten.
Ik mocht maar liefst 6 keer een 1 op 1 workshop geven, waarvan er 5 een fotoshoot hadden en mee konden fotograferen.

En de workshop basisfotografie ging ook live in februari. Zo spannend! Maar de eerste workshop was binnen 3 uur uitverkocht en de tweede met een dag. Dit ging echt tegen al mijn verwachtingen in. Dit jaar heb ik 5 keer een basisfotografie workshop mogen geven. Dus in totaal waren er 40 mensen die meer hebben geleerd over hun spiegelreflex camera. Bizar!
Voor volgend jaar zal ik binnenkort weer nieuwe data online zetten.

 

Bruiloften 

Wauw!! Dit jaar mocht ik 30 fantastische dagen vastleggen en heb ik 30 geweldige stellen en hun families en vrienden leren kennen. Ik blijf het zo mooi vinden dat ik deze bijzondere dag gewoon mag meemaken. En écht waar ik word bij elke bruiloft weer compleet vertrouwd. Bedankt hiervoor, want dan kan ik echt knallen op een bruiloft.
Ik merk dat ik steeds meer bruiloften door het hele land mag vastleggen. Zo kwam ik meerdere keren in Utrecht, Overijssel, Drenthe, Friesland en natuurlijk Groningen.

Wat ik dit jaar meer zag dan vorig jaar? Er werd veel meer buiten getrouwd! Yes dit kan ik alleen maar toejuichen. Daarnaast zie ik steeds meer dan bruidsparen beter nadenken over de ceremonie. Zo zie ik vaker dat er geloftes worden voorgelezen, dat familie het stel toespreekt of een zelfstandige trouwambtenaar en dat er bijzondere locaties voor de ceremonie worden gekozen. Als trouwfotograaf word ik hier heel blij van, want dit zorgt ervoor dat óók de ceremonie emoties oproept bij de gasten en het bruidspaar.

 

Fotoshoots

Dit jaar is het misschien wel opgevallen, maar ik heb minder fotoshoots gedaan dan vorig jaar. Maar nog steeds vind ik ze heel leuk om te doen. Met name newbornshoots. Dit jaar had ik maar liefst 14 baby’s voor mijn lens, tegen deze opdrachten kan ik echt geen nee zeggen. Daarnaast doe ik af en toe nog familiereportages, fotografeer ik promoties, maak ik portretten, doe ik zakelijke opdrachten en fotografeer ik af en toe voor Stichting Make A Wish.
Naast dit alles besloten Liza Lente en ik om een styled shoot te organiseren. Dit keer geen standaard styled shoot rondom een bruidspaar. Maar een relaxte ochtend in een mooi gestyled huis en een mega verliefd koppel. Ik ben zo trots op deze shoot en op het geweldige team.

 

Persoonlijk

Dit jaar is ook voor mij persoonlijk een geweldig jaar geweest, wel heel anders dan 2016. Toen was ik het complete trouwseizoen zwanger en nu moeder van 2 kinderen. Dit is zeker aanpoten geweest, maar wat ben ik dol op onze ventjes! 2017 begon voor mij erg rustig want ik had nog verlof. En tot april heb ik rustig aan gedaan en niet teveel opdrachten aangenomen. Fijn om die keuze te hebben.

Daarnaast besloten we ons huis op de kop te zetten en de badkamer zelf (lees: Bram) te gaan verbouwen. Dit heeft 8 maanden geduurd en ik ben zo trots op Bram dat het hem is gelukt! 8 maanden zonder badkamer is met 2 kinderen niet bepaald handig, maar je went er op den duur aan. Het is fijn dat dit hoofdstuk afgesloten kan worden en we kunnen genieten van onze prachtige badkamer.

Daarnaast hebben we mooie reizen mogen maken naar Duitsland, Frankrijk en als kers op de taart Thailand (deel 2 komt binnenkort online). Thailand stond eerst niet op de planning, maar Jens werd bijna 5, dus als we wilden moest het wel dit jaar. En laten we nu absoluut geen spijt hebben van deze keuze!

 

2018?

Ja dit is een hele goeie vraag natuurlijk. De focus gaat wederom weer op de bruiloften liggen, want dit blijf ik gewoon echt geweldig vinden. Ik heb ontelbaar vaak de vraag gekregen: “Word je er nooit zat van?” Maar ik ben er absoluut nog niet zat van. Elk stel, elke trouwdag is zo anders en ik moet iedere keer weer de volle 200% geven. Dit is wat het zo geweldig maakt. Daarnaast wil  ik ieder jaar beter worden, mooiere foto’s leveren en mijn bruidsparen nog gelukkiger maken.

De workshops zullen ook zeker in 2018 blijven, want er is veel vraag naar. En ik blijf er ook shoots naast doen, waarschijnlijk in dezelfde mate als vorig jaar. Dat is me erg goed bevallen.
Begin 2018 zal ik voor het eerst op een beurs gaan staan, zo spannend! Willen jullie mij (en Bram) ontmoeten of een kijkje nemen op de beurs. Jullie zijn welkom op 3 en 4 februari bij de Love & Marriage beurs in het Martini Plaza.

Voor volgend jaar staan er ook weer mooie reizen op de planning. Dit keer naar Italië, Portugal en Zwitserland (en wie weet nog meer).

En nu het moment waarop jullie allen hebben gewacht :P.
Ik neem jullie mee door mijn favorieten van het afgelopen trouwseizoen. Alle seizoenen en bruiloften staan lekker door elkaar heen gehusseld, enjoy!

beste trouwfotograaf 2017, klaarmaken beste trouwfotograaf 2017, boerderij beste trouwfotograaf 2017, unieke trouwjurk beste trouwfotograaf 2017, de kleine melm, buiten trouwen beste trouwfotograaf 2017 beste trouwfotograaf 2017, felicitaties, trouwen in de achtertuin beste trouwfotograaf 2017, elegante bruiloft beste trouwfotograaf 2017, klaarmaken beste trouwfotograaf 2017, kippen beste trouwfotograaf 2017, drenthe beste trouwfotograaf 2017, groningen beste trouwfotograaf 2017, soesterduinen beste trouwfotograaf 2017, hayemaheerd beste trouwfotograaf 2017, de kleine melm, buiten trouwenbeste trouwfotograaf 2017, trouwen in een tent, tent huren trouwen beste trouwfotograaf 2017, de kleine melm, buiten trouwen beste trouwfotograaf 2017, de kleine melm, buiten trouwen beste trouwfotograaf 2017, trouwkaart, unieke trouwkaart custom made beste trouwfotograaf 2017, landgoed lemferdinge beste trouwfotograaf 2017, it flinkeboskje trouwen landgoed lemferdinge trouwen beste trouwfotograaf 2017, trouwen in Utrecht Trouwen It Flinkeboskje, beste trouwfotograaf 2017 beste trouwfotograaf 2017, it flinkeboskje, schoolbus trouwen beste trouwfotograaf 2017, rietland Trouwen it flinkeboskje, mobiele koffiekar beste trouwfotograaf 2017, trouwen in Zwolle beste trouwfotograaf 2017, it flinkeboskje, buiten dineren bruiloft beste trouwfotograaf 2017, Rietland Groningenbeste trouwfotograaf 2017, Lauwersoog, dijken, trouwenbeste trouwfotograaf 2017, Parel van Zuilen, trouwfeest fotograaf beste trouwfotograaf 2017, bohemian bruiloft beste trouwfotograaf 2017, trouwen in Utrecht trouwen it flinkeboskje, zonsondergang, beste trouwfotograaf 2017 feestfotograaf, trouwfeest fotograaf beste trouwfotograaf 2017, trouwen in zwolleIt flinkeboskje, trouwen Landgoed Lemferinge, trouwen in een boomgaard, anouk wubsbeste trouwfotograaf 2017, trouwen op een boot, utrecht, de vecht it flinkeboskje, trouwenvisagie bruiloft duiven loslaten bruiloft rookbommen bruiloft veldboeket bruiloft bohemian bruiloft manchetknopen bruiloft bruiloft regen De landgoederij trouwen, bunnik trouwen bij de Warrel, Westerbork sugarlips cakes, De landgoederij trouwen, bunnik de kruimel trouwen, ceremonie strand De landgoederij trouwen, bunnik, buiten trouwen de kruimel in Gasselte, saakje bakmeisje Landgoed lemferdinge trouwen, bellenblaas bruiloft De warrel westerbork

 

10